Igår Hade jag adventsmys med Nickey, eller ja det var meningen att vi skulle ha adventsmys. Istället blev det stressbakning... Och träning på det ;) Men jag hade hemskt trevligt endå! Vi gav oss iallafall på att baka Macarons. Första gången för oss båda två! Va tvungen att tillägga de. Eftersom de e hyffsat välkänt att man ska vara beredd på att misslyckas första gången :P
Recept: Vintriga Macaroons, med vanilj smörkräm.
- 150g Fint malen mandel
- 150g Florsocker
- 120g Äggvita (uppdelat i två skålar)
- 35g Socker
- 150g Socker (till sockerlag)
- 50g Vatten (till sockerlag)
Verktyg att ha hemma!
Elvisp, Godis/Stek-Termometer måste gå upp till 118, Sil, köksvåg, Sprit (med rund tyll)
OBS! Spara en ägg gula till smörkrämen, när du fixar äggvitorna.
1. Skålla Mandel och låt torka, mal den sedan fint i en mixer.
2. Sikta/Sila den malda mandeln så att alla stora bitar försvinner, väg upp 150g.
(Hett tips köp färdigt mandelmjöl! för dom första två stegen var ett helvete...)
3. Blanda mandelmjölet med skiktat florsocker i en bunke.
4. Vispa upp 60g äggvita till ett fast och fluffigt skum, tillsätt 35g socker under vispningen.
5. Blanda socker och vatten (till sockerlagen) i en kastrull.
6. Koka upp tills temperaturen når exakt 118 grader.
7. Häll sockerlagen i marängsmeten, under tiden som du vispar på låg fart. Detta måste göras
snabbt så att det inte hinner stelna.
8. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt, och ser glansig ut.
9. Rör i 60g äggvita i mandel/florsocker blandningen. Och tillsätt färg.
10. Vänd i marängen i Mandel/florsocker blandningen, försiktigt tills det blir en jämn smet.
11. Fyll en spritspåse med rund tyll, och spritsa ut små klickar på en plåt med bakpapper.
(Ungefär små som en enkrona eller femkrona)
12. Låt dom vila ca 30 min innan du sätter in dom i ugnen, så är det mindre risk att dem spricker.
Sätt på ugnen på 160 grader.
13. Grädda i ca 7-15 min beroende på ugn och storlek.
14. Låt Macaronsen stå och svalna och lossa dem sedan försiktigt från bakplåtspappret.
Original Receptet Hittade jag här
Smörkrämen
- 100g florsocker
- 100g smör (rums tempererat)
- 1 ägg gula
- 2 tsk vaniljsocker, eller lite lite essence.
1. Vispa allt till en jämn kräm.
2. Spritsa ut lite på en macaroon och sätt ihop med en annan macaroon, Voila!
P.S Dom blir löjligt mycket godare om dom får stå i kylen över natten innan dom serveras :)
Hoppas Receptet går att följa annars får ni hojta till! Våra blev faktiskt helt okej och underbart goda! :)
Shit så proffsigt det ser ut och så fina dina bilder blev, mina med mobilen blev inte så bra :P Så bra du har skrivit ihop det också! Chokladfyllning nästa gång då :) Och ja, det var jättemysigt och trevligt igår fast att det var lite halvstressigt hehe. Och tack för kommentaren, du är fin ;) <3
SvaraRadera